Arrangører 2019

IT-Camp arrangeres i år af 15 frivillige IT Produktudvikling- og datalogistuderende fra Aarhus Universitet. Der vil altid være mindst én af de ansvarlige for IT-Camp til stede under campen - både på vandrehjemmet og ved alle arrangementer. Vi svarer meget gerne på spørgsmål inden, under og efter campen, hvis I sender en email til kontakt@itcamp.dk eller på vores Facebookside IT-Camp for piger.
Her under kan du se arrangørerne, samt hvilket studie de går på, og hvorfor de har valgt at læse en IT-uddannelse på Aarhus Universitet.
Vi glæder os til at se jer til en spændende og sjov camp!

Louise

IT Produktudvikling, 3. år

I gymnasiet havde jeg faget informatik, hvor jeg prøvede kræfter med meget basal programmering og strukturering af brugergrænseflader. Jeg kunne bruge flere timer på at nørkle samt gøre det flot og tog i studiepraktik ved en lignende uddannelse i Aalborg. Jeg elsker det stadig og har nu fået flere og bedre værktøjer til at arbejde med brugere, programmering og design.
På tredje semester havde jeg 'Physical Computing', hvor vi sad med fingrene i elektronikken, lærte om forskellige komponenter og lærte at 3D-printe. Det var virkelig fedt at have så meget hands-on og ende ud med en fysisk fungerende prototype.

Magdalena

Datalogi, 2. år

Da jeg forlod gymnasiet vidste jeg at det matematiske tiltalte mig, dog ville jeg gerne se det i anvendelse. Jeg kan også godt lide at udfordre mig selv. Derfor var datalogi et godt valg.
Jeg kan godt lide de fag hvor jeg kan se hvordan matematikken bruges i praksis. Derfor har algoritmer været det mest interessante kursus indtil videre.

Frederik

Datalogi, 3. år

Jeg har altid haft en interesse for at vide hvordan ting er lavet, og hvordan de virker. Derfor har en uddannelsen indenfor det tekniske altid virket interessant.
Det mest spændende fag vi har haft indtil videre vil være algoritmer, det er en god blanding mellem programmering og logik, samt en lille smule matematik.

Mikkel

Datalogi, 5. år

Jeg læser datalogi fordi, jeg fra en meget ung alder har jeg været interesseret i programmering. Den interesse udspringer, nok fordi jeg altid har haft stor glæde ved at finde løsninger til problemer; og her indblikket i datalogi er et perfekt værktøj til det.
Jeg kunne rigtig godt lide faget softwarearkitektur, her blev vi bl.a. introduceret til den organisatoriske del af software-programmering. Derudover, specialiserer jeg mig indenfor kryptologi, her har jeg haft fag som kryptografi og kryptografisk protokol teori. I de fag har vi bl.a. fået indblik i hvordan man kommunikerer sikkert med hinanden. Således hvis jeg skriver en besked til en modtager, kan man være sikker på at det er modtageren og kun modtageren som kan læse beskeden.

Celine

IT Produktudvikling, 3. år

Jeg har altid været fascineret af design og teknologi hver for sig, men aldrig tænkt over, at det kan forenes. Da jeg læste om IT Produktudvikling tænkte jeg, at det var lige noget for mig. Blandingen med at være kreativ, designe og få det hele til at hænge sammen med programmering er enormt tiltalende.
Jeg synes, at der mange kommende fag, som ser spændende ud. Indtil videre er det IT-produktdesignprojekt, hvor vi har fået lov til at bruge alt det, vi har lært på det første år, til at skabe vores eget produkt.

Nicklas

Datalogi, 3. år

Matematik og programmering har altid fyldt en stor del af mit liv, så der var ingen tvivl for mig, da jeg skulle vælge min videregående uddannelse. Datalogi er det bedste valg for mig, fordi det har forenet mine interesser, og det går i dybden med, hvad man ofte tager for givet på sine daglige eventyr i IT-verden.
Vores hidtil mest interessante kurser har været algoritmer og programmeringssprog. Algoritmer er en yderst spændende grundsten inden for datalogien. Programmeringssprog, som er en mild udgave af et senere kursus, har lært os, ikke alene terminologien, som man bruger i udviklingen og anvendelsen af programmeringssprog, men også at konstruere vores eget mini-sprog; altså programmering af programmering. Jeg ser frem til de fremtidige udfordringer, som uddannelsen vil bringe mig!

Rebecca

IT Produktudvikling, 3. år

Da jeg skulle vælge studie, var jeg meget splittet. Jeg stod imellem noget kreativt, noget med psykologi eller noget teknisk. Da jeg læste beskrivelsen for IT Produktudvikling, tjekkede alle mine bokse af. Det virkede som den perfekte kombination for mig! Hvor jeg både ville kunne udtænke de kreative idéer, inddrage brugeren, men også få redskaberne til at føre dem ud i livet.
IT-produktdesignsprojekt har indtil videre været det aller fedeste fag. Her bruger vi alt, hvad vi har lært resten af året, til at lave et mega fedt produkt. I projektet styrer vi selv vores tid, hvilket er rigtig fedt at prøve. Og så skal vi både designe, programmere, lave brugerstudier og bygge et fysisk produkt. Her er jeg blevet bekræftet i, hvor meget jeg har lært i løbet af året, og har fået blod på tanden i forhold til de mange spændende fag, jeg skal have i fremtiden.

Maja

IT Produktudvikling, 2. år

Ærligt talt er jeg bare super glad for at bygge og skabe ting med et godt teoretisk fundament. Efter at have læst multimediedesign på erhvervsakademiet fandt jeg ud af at jeg elsker produktdesign og brugerforståelse, men syntes at jeg manglede en masse teori, så jeg skiftede retning og er nu startet forfra.
På første semester havde vi ‘Grundlæggende Produktdesign’ hvor vi fik en smagsprøve på meget af hvad IT er i form af små projekter hvor vi bl.a skulle pimpe vores cykler med gadgets og bygge lamper til forskellige formål. Man fik virkeligt blod på tanden af det og lyst til at lære så meget mere.

Lena

Datalogi, 4. år

Jeg elsker problemløsning og er vild med matematik –men helst når det kan bruges i praksis. Derfor passer datalogi rigtig godt til mig. Og så er det super fedt at kunne have et relevant studiejob, hvor man kan se, hvad datalogien bruges til i den "virkelige verden".
Jeg kan bedst lide de kurser, hvor matematikken og datalogien spiller sammen. Det er for eksempel algoritmer, machine learning og programmeringssprog.

Mathias

IT Produktudvikling, 5. år

Jeg stiftede faktisk bekendtskab med IT, da jeg var i studiepraktik på datalogi. Det tog dog ikke lang tid for mig at indse, at fysiske designs og flotte brugerflader tiltaler mig mere, end de tungere matematiske fag gør som man gerne ser på datalogi.
Jeg havde et kursus, hvor jeg fik lov til at designe og programmere et spil fra bunden af. En del af kurset indebar også at designe en fysisk controller til at styre spillet, så jeg fik lov til, både at arbejde med fysisk og software design. Det er netop sammensmeltningen af de fysiske og det digitale, som jeg synes er rigtig spændende.

Jens

Datalogi, 2. år

Jeg læser datalogi, da jeg i gymnasiet fandt en kærlighed for matematik og logik. Jeg overvejede meget om jeg skulle læse noget mere naturvidenskabeligt, men nåede frem til at jeg bedre kunne se mig selv være i IT verdenen senere i livet. Derudover har jeg altid elsket udfordringer, så derfor tiltalte det mig meget, at jeg overhovedet ikke kendte noget til faget inden jeg startede.
Jeg er helt vild med vores nuværende fag databaser. Det er meget logisk tankegang og processor, hvor vi lærer hvordan brugen og effektiviseringen af en database foregår. Det er super spændende og fedt at kunne se det man lærer også kan bruges ude i den virkelige verden.

Kasper

Datalogi, 3. år

Jeg har gode minder fra da jeg var helt lille, hvor jeg fik lov til at klippe og skrue i min fars gamle computere. Nu tænkte jeg det var på tide at finde ud af hvordan de rent faktisk virker :))
Jeg har stor kærlighed til Algoritmer og Datastrukturer. Det kursus ramte den perfekte blanding af matematik og logik som jeg godt kan lide!

Frederik

Datalogi, 2. år

Siden folkeskolen har jeg været fascineret af sprogvidenskab, matematisk modellering og problemløsning. Det har drevet mig mod det naturvidenskabelige og medført, at jeg har brugt adskillige timers selvstudie på værktøjer som programmering og matematik. Det er disse interesser, der fik mig til at vælge datalogi.
Som førsteårsstuderende har jeg ikke været gennem så meget endnu, men det introducerende kursus i algoritmer og datastrukturer gav nye analyseværktøjer og udfordringer, som overbeviste mig om, at datalogi var det rette studie for mig.

Frank

Datalogi, 4. år

Jeg har længe haft en stor fascination for matematik, naturvidenskab og computerens verden. Da datalogi er en sammensmeltning mellem matematik, programmering og computerens natur var dette et perfekt valg for mig. Samtidig åbner uddannelsen op for mange og gode muligheder bagefter.
To af mine yndlingskurser har været algoritmekurset og ‘Beregnelighed og Logik’. I Algoritmekurset lærer man den grundlæggende tankegang og værktøjer man som datalog bruger til at løse en stor del af de problemer, man står overfor. Beregnelighedskurset var en teoretisk rejse gennem spørgsmålet ‘Hvad er og kan en computer?’ med et utal af matematiske og filosofiske øjenåbnere med meget dybe resultater.