Arrangører 2016

IT-Camp arrangeres af 10 frivillige IT og datalogistuderende fra Aarhus Universitet. Der vil altid være mindst én af de ansvarlige for IT-Camp til stede under campen - både på vandrehjemmet og ved alle arrangementer. Vi svarer meget gerne på spørgsmål inden, under og efter campen, hvis I sender en email til itcamp16@gmail.com eller på vores Facebookside IT-Camp for piger.

Her under kan du se arrangørerne, samt hvilket studie de går på, og hvorfor de har valgt at læse en IT-uddannelse på Aarhus Universitet.

Vi glæder os til at se jer til en spændende og sjov camp!

Anna
Studie: Datalogi, 2. år
Derfor læser jeg Datalogi: Jeg læser datalogi, fordi jeg er interesseret i matematik og i den logiske baggrund for computere. Jeg kan også godt lide at programmere, selvom det ikke er noget, jeg har gjort meget, før jeg startede på studiet.
Mest spændende fag eller studieprojekt: Jeg synes at programmeringssprog ­ var et rigtig spændende kursus, der er en god blanding af teori og praksis.

Marie-Louise
Studie: Datalogi, 2. år
Studie: IT, 2. år
Derfor læser jeg IT: Inden jeg søgte ind på IT, var jeg meget i tvivl om, hvilken uddannelse jeg skulle vælge. Efter at have snakket med en veninde, der læser datalogi, foreslog hun, at jeg skulle prøve at undersøge IT-uddannelsen. På baggrund af en snak med hende og research på nettet valgte jeg at søge ind på IT­, da den forener kreative elementer med et teknisk lag.
Mest spændende fag eller studieprojekt: Det bedste kursus, jeg har haft, er IT-Produktdesignprojekt. Da det er det afsluttende kursus på første år, er det her, jeg kan se, hvordan de redskaber, vi har lært, spiller sammen og giver os muligheden for at skabe nye og spændende projekter.

Ninna
Studie: IT, 2. år
Derfor læser jeg IT: Da jeg skulle finde ud af, hvilken uddannelse jeg skulle søge ind på, læste jeg næsten alle Aarhus Universitets bacheloruddannelser igennem for at finde noget, der kunne være interessant for mig. Jeg valgte IT, på grund af de kreative elementer blandet med det mere tekniske, men også fordi der er mange projekter med gruppearbejde.
Mest spændende fag eller studieprojekt: Jeg synes, at et af de mest spændende fag, vi har haft, er interaktionsdesign. Man lærer at designe til og skabe værdi for en bestemt målgruppe gennem design af interaktive brugergrænseflader.

Freja
Studie: IT, 2. år
Derfor læser jeg IT: Jeg har altid været interesseret i kunst og design, men samtidigt også i teknologi. Jeg hørte om IT-uddannelsen gennem min søster, hvis veninde læste det, og begyndte derefter selv at læse om studiet. Det var et oplagt valg for mig, da IT forener teknologi og programmering med design og kreativitet. Dagen efter tog jeg en impulsiv beslutning og søgte ind på studiet, hvilket jeg er rigtig glad for, at jeg gjorde.
Mest spændende fag eller studieprojekt: Jeg synes projektfagene er de mest spændende, og især IT-Produkdesignprojektet, da det sammenkobler tidligere kurser, vi har haft. Man arbejder sammen med sin læsegruppe hver dag i et helt kvartal, og det er en rigtig fed mulighed for at fordybe sig helt i ens projekt.

Gitte
Studie: IT, 3. år
Derfor læser jeg IT: Jeg ledte efter en uddannelse, der på den ene side gjorde det muligt at udfolde mine interesser mht. til design generelt, men som på den anden side også kunne udfordre mig og flytte mine grænser - specielt indenfor det tekniske. Jeg faldt derfor over IT på nettet, og da jeg læste om uddannelsen opdagede jeg, at beskrivelsen opfyldte mine krav om en teknisk og kreativ vinkel.
Mest spændende fag eller studieprojekt: Jeg synes helt klart at ITPDP (IT Produktdesignprojekt) på 1. år har været det mest spændende kursus. Det er en sammenblanding af tidligere kurser, herunder Fysisk Design, Interaktionsdesign og Webteknologi. Kombinationen af disse var med til at give en bredere og mere sammenhængende forståelse for uddannelsens forskellige kurser samt gjorde det nemmere at se overgangen fra det teoretiske til det praktiske.

Ida Marie
Studie: Datalogi, 3. år
Derfor læser jeg Datalogi: Jeg har selv tidligere deltaget i IT-Camp for piger. Det var især programmeringen, der gjorde, at jeg fik øjnene op for datalogi, men samtidig kan jeg rigtig godt lide matematik og den teoretiske del af faget.
Mest spændende fag eller studieprojekt: Må jeg kun vælge et fag?! :-) Så er det nok Computer Arkitektur på første semester. Her lærte vi om de forskellige niveauer i arkitekturen i computeren, den praktiske programmering og teorien bag hang bare så godt sammen - og så havde vi den sejeste forelæser!!

Sine
Studie: IT, 3. år
Derfor læser jeg IT: Jeg læser IT, fordi jeg godt kan lide, at uddannelsen giver en god blanding af brugercentreret IT-produktdesign og mere tekniske færdigheder som fx. programmering. Jeg kan bl.a. bruge disse redskaberne til at udforske og kommunikere designidéer med. Derudover giver IT på de senere år af uddannelsen mig også god mulighed for at kombinere IT med andre fag, som jeg synes er interessante, som fx. designpsykologi og marketing.
Mest spændende fag eller studieprojekt: Det mest spændende kursus, jeg har haft, er IT-produktdesignprojektet på første år, da vi her fik mulighed for at fordybe os i ét enkelt projekt, hvor vi kunne bruge alle de ting, vi havde lært fra tidligere kurser. Det gav mig også et bedre indblik i, hvordan man kan komme til at arbejde efter studiet.

Sophie
Studie: Datalogi, 3. år
Derfor læser jeg Datalogi: Jeg har altid godt kunne lide matematik og tænkte det kunne være spændende at læse, indtil jeg til u-days hørte om datalogi, som er en god blanding af matematik, teorier og praksis.
Mest spændende fag eller studieprojekt: Det mest spændende kursus, jeg har haft, er Softwarearkitektur. Her skal man lave et spil sammen med sin gruppe, hvilket både sjovt og lærerigt.

Marie Louisa
Studie: Datalogi, 4. år
Derfor læser jeg Datalogi: Da jeg skulle vælge studie, havde jeg nok egentligt tænkt, at det skulle være matematik, men jeg havde bare ikke lyst til at blive gymnasielærer. Lidt tilfældigt blev jeg så opmærksom på, at et alternativ til matematikstudiet var datalogi. Valget faldt så på datalogi, hvilket må være det rigtige, for jeg er her stadig!
Mest spændende fag eller studieprojekt: Et af de mest spændende kurser, vi har haft er Algebra. Det er et matematikkursus, som i sig selv bare er fedt, men som har relevans i datalogi, idet teorien benyttes i kryptologi.

Christina
Studie: IT, færdiguddannet
Derfor læste jeg IT: Jeg programmerede engang et spil med partikler, der flyttede sig rundt, og der opdagede jeg, at jeg syntes, at det var helt vildt sjovt at programmere noget og så se, hvad der sker. Jeg var ikke så meget til den “tunge” del af datalogien, men jeg fandt uddannelsen IT, hvor man konceptudvikler, designer, laver prototyper og programmerer for at få noget til at fungere, og så man har et proof-of-concept, så det passede mig perfekt!
Mest spændende fag eller studieprojekt: De projekter, som jeg synes, har været mest spændende, er helt klart dem, hvor jeg har frembragt noget, som jeg selv og en eventuel bruger er tilfreds med. Det har jeg bl.a. oplevet i mit Bachelorprojekt, hvor vi udviklede et tidssystem til at hjælpe talblinde, i Softwarearkitektur, hvor vi lærte om flere værktøjer til at lave softwareudvikling ved at lave en miniudgave af et Civilization-spil, og i Innovationsprojekt, hvor vi i et samarbejde med Volkswagen udviklede nye interaktionsformer i biler.Innovationsprojekt hvor vi i et samarbejde med Volkswagen udviklede nye interaktionsformer i bilen.
Følg os på de sociale medier